Aankondiging eindbijeenkomst zoetwaterpilot Texel

Eindbijeenkomst zoetwaterpilot Texel op 2 december 2015 van 14.30-17.00 uur Locatie: Schorrenweg 50, Oosterend . Op 2 december a.s. vindt de eindbijeenkomst plaats van het onderzoeksproject zelfvoorzienende zoetwaterberging dat in 2012 is gestart. Tijdens deze bijeenkomst deelt de provincie Noord-Holland i.s.m. het consortium Antea Group en Acacia Water en betrokken bollenteler Hans Smit de resultaten van het onderzoek en wordt het project feestelijk afgesloten. De bijeenkomst is voornamelijk bedoeld voor agrariĆ«rs. Natuurlijk zijn andere geĆÆnteresseerden ook van harte welkom.

De bijeenkomst start plenair. De resultaten worden toegelicht, de betrokken teler komt aan het woord, een film over het project wordt getoond en u krijgt de kans om vragen te stellen. Aansluitend vindt een informatiemarkt plaats waar u extra informatie kunt krijgen bij leden van het projectteam over wat er komt kijken bij het eventueel realiseren van een zelfvoorzienende zoetwaterberging en hoe die in de praktijk werkt. Ook kunt u een rondleiding krijgen over het proefperceel en het zoetwaterbassin van dichtbij bekijken.

Binnenkort kunt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst. Houdt u de website www.proefzoetwaterberging.nl in de gaten.

Wij verzorgen het busvervoer op het eiland vanaf de veerhaven op Texel naar de pilotlocatie en terug. Via het digitale aanmeldingsformulier die op kort termijn wordt opgesteld, kunt u aangeven of u hiervan gebruik wilt maken. Indien u mee gaat met de rondleiding over het perceel raden wij u aan bij slecht weer eventueel laarzen mee te nemen, omdat het land drassig kan zijn.

Bij vragen kunt u contact op nemen naar info@proefzoetwaterberging.nl Meer informatie over het project kunt u vinden op onze website: www.proefzoetwaterberging.nl


2013-05-17_13.14.27.jpg

bassin_7-1-2013.jpg